Προτάσεις

Προτάσεις Χαλκιδική

 

Η Χαλκιδική, που επεκτείνεται δυτικά της Θεσσαλονίκης, είναι ο δεύτερος γεωγραφικός σχηματισμός τριών ποδιών, εκτός από τη Πελοπόννησο. Η περιοχή είναι το μεγαλύτερο παραθεριστικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας.

 

 

 

 

Διαθέτει επίσης και καζίνο στον Μαρμαρά στο Πόρτο Καράς, μόλις 25 χιλιόμετρα από τα Ψακούδια όπου έχει έδρα και το Koktsidis House .

 

 

 

Στην ενδοχώρα κυριαρχεί το πανέμορφο και ψηλό βουνό Χολομόντας και είναι σχεδόν γεωργική περιοχή, γεμάτη με μικρά χωριά και τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη.

 

 

 

Η Χαλκιδική διαθέτει μεγάλες, αμμώδης παραλίες και δασώδεις λόφους που βυθίζονται στα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά του βορείου Αιγαίου. Ο καιρός είναι πιο μαλακός και υγρός από την υπόλοιπη νότια Ελλάδα και το καλοκαίρι εδώ είναι πιο δροσερό από ότι στα νησιά ή την Κρήτη.

 

 

Οι ψαροταβέρνες της Χαλκιδικής είναι διάσημες για τα φρέσκα ψάρια. Η νοτιότερη άκρη της χερσονήσου βρίσκεται ακριβώς στη μέση που συνδέει τη Μεσόγειο με την Μαύρη Θάλασσα και οι ψαριές εδώ είναι πάντα πλούσιες και φρέσκιες.
Κάθε ένα από τα τρία πόδια της χερσονήσου Χαλκιδική, διατηρεί έναν μοναδικό χαρακτήρα και μια εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Η Σιθωνία, στη μέση της Χαλκιδικής, με τα ορεινά τοπία της, τα ατέλειωτα πευκοδάση, και τις ατέλειωτες λευκές παραλίες με τις σπηλιές, και το ειδυλλιακό τοπίο. Οδηγώντας πάνω στον παραλιακό δρόμο περνάτε από πευκοδάση και υπέροχες ακτές, όπου μπορεί για χιλιόμετρα να μην συναντήσετε ψυχή. Τα χωριά είναι τα πιο γραφικά της Χαλκιδικής.

Στην ανατολική της ακτή βρίσκεται η Στάγιρα, που είναι η γενέτειρα του Αριστοτέλη. Στο ανατολικό της πόδι, το Βουνό Άθως, είναι η παλαιότερη θεοκρατική περιοχή του κόσμου, με πολλά μοναστήρια που εγκαθιδρύθηκαν εδώ κατά την Βυζαντινή εποχή, πριν από χιλιάδες χρόνια, και που ακόμη λειτουργούν υπό τους μεσαιωνικούς κανονισμούς.

 

 

 

Το Όρος Άθως, είναι ένα από τα στολίδια της Ελλάδας και ένας μοναδικός προορισμός για όλο τον κόσμο. Σήμερα διαθέτει 20 Ορθόδοξα μοναστήρια.

Είναι επίσης ένα μέρος γαλήνης και ευλάβειας. Χιλιάδες άντρες έρχονται εδώ κάθε χρόνο για να ζήσουν απλά και κοινά με τους μοναχούς. Ξυπνούν στις 4 πμ. και παρευρίσκονται στην πρωινή συγκέντρωση, μοιράζονται το λιτό γεύμα των μοναχών, ψωμί, ελιές, όσπρια και κρασί. Έρχονται να απολαύσουν την ηρεμία και να ζήσουν την αποχή από τον έξω κόσμο που προσφέρει το μέρος, αναζητώντας πνευματική καθοδήγηση από τους μοναχούς, θέτοντας ερωτήσεις και τυχόν αμφιβολίες σχετικά με τις ζωές τους. Τα τελευταία χρόνια ο Πρίγκιπας της Ουαλίας συστηματικά επισκέπτεται για μερικές μέρες κάποιο από τα μοναστήρια, κατά τη διάρκεια της ετήσιας επίσκεψής του στο Αιγαίο τα καλοκαίρια.

 

 

Η περιοχή είναι προσβάσιμη από την Ουρανούπολη, στη δυτική ακτή, και από την Ιερισσό στην ανατολική ακτή. Οι βάρκες κάνουν στάση στο δρόμο για την νότια μεριά της χερσονήσου, στα διάφορα μοναστήρια που υπάρχουν στην ακτή. Οι επισκέπτες πρέπει να έρθουν σε επαφή με τα μοναστήρια και να κάνουν κάποια κράτηση πριν την άφιξή τους, κι αυτό λόγο του ότι πρέπει να βρουν μέρος να τους φιλοξενήσουν, αφού δεν υπάρχει κάποια χρέωση για την διαμονή και τα γεύματα είναι δωρεάν.

Οι άντρες, πρέπει να κάνετε κράτηση αν είναι να επισκεφτείτε το Όρος Αθως για περισσότερο από μία μέρα και προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι με τη μηχανή του χρόνου στην Μεσαιωνική Εποχή.

 

 apartments halkidiki